Stro-hotel

 • nl
 • en
 • de
 • fr
Menu

Slapen in stro in het stro-hotel Groningen

Stro-Hotel“Slapen-in-stro, dat is toch iets van vroeger?” Ja dat klopt! En wij (en inmiddels vele gasten) hebben ook ontdekt hoe heerlijk en comfortabel een bed van stro kan zijn. Slapen in stro in ons Stro-Hotel is nostalgisch, comfortabel en bijzonder! Het bed veert en deint een beetje, vormt zich naar je lichaam, geeft warmte in de winter en bij hoge zomerse temperaturen juist een beetje verkoeling.

Het stro-hotel is zeer geschikt als een romantisch verblijf met z’n tweeën, maar leent zich ook uitstekend als groepsaccommodatie voor het hele gezin, vriendengroepen en een groep collega’s. Weten wat het kost? Bekijk de tarieven.

Wat kost overnachten in het stro-hotel?Bekijk tarieven

Faciliteiten en accommodaties stro-hotel

Ons hotel heeft de volgende accommodaties

 • Een imposante hooizolder
 • Het onovertroffen strokasteel
 • Drie unieke stro-iglo’s.

Faciliteiten

 • Ontbijt (mag je ook zelf regelen)
 • Aparte blokhut met keukenfaciliteiten, w.o. koken
 • Gebruik koelkastjes, magnetron, servies, glaswerk, bestek enz.
 • Een voor iedereen toegankelijke gemeenschappelijk ruimte met diverse spelletjes, airhockey, tafeltennis, drummen, schommel
 • Muziekinstallatie, WiFi, beamer en scherm
 • Luxe sanitair
 • Beschut terras en diverse buiten speelattributen
 • Informatie over diverse uitstapjes, zie ook omgeving
 • Aanbod van bijzondere groepsactiviteiten
 • Maaltijden

Slapen in een ingerichte stro-iglo

Waar de Inuit vroeger hun bijzondere bouwkunst toonden met blokken ijs, doen wij dat met stro pakken. De ronde bouwvorm is uniek en erg sterk! In de nok van de iglo zit een grote glazen koepel waardoor je ’s nachts bij helder weer de sterren kunt bewonderen.

De ronde ruimte biedt een gevoel van intimiteit en gastvrijheid. Weer en wind worden buiten gehouden terwijl er binnen lekker warm en knus bij een klein kacheltje gezeten kan worden. Op kleine afstand is het sanitair (’s winters verwarmd) en een aparte blokhut waar je kunt koken.

Ontbijten doe je buiten, aan je eigen picknicktafel. Terwijl je geniet van het fraaie uitzicht over de weidse Groningse landerijen ligt de wereld voor even geheel aan je voeten.

Er zijn twee iglo’s geschikt voor twee tot vier personen en één iglo voor twee personen. Iedere stro-iglo is volledig ingericht met opgemaakte strobedden, een eethoek, elektra, verwarming en een klein koelkastje.

Wat kost overnachten in het stro-hotel?Bekijk tarieven

Bed & breakfast in het strokasteel

Het Strokasteel is geschikt voor twee tot maximaal zes personen en heeft een badkamer met luxe douchecabine, wastafel en toilet. Er zijn drie ruime tweepersoons strobedden, voorzien van een romantische klamboe en vorstelijk bedlinnen. De kinderen hebben hun eigen prinsen- of prinsessenbed van stro. ‘s Morgens wordt een heerlijk ontbijt in het kasteel bezorgd.

Voor de kinderen is er volop speelgelegenheid, zowel binnen als buiten. Het strokasteel is voorzien van een ruime sprookjesschuur met draperieën, zware kroonluchters, zachte koeienhuiden op de grond, kasteelstoelen en meer. Verder mogen de kinderen helpen met het voeren van de konijntjes, kippen en de schapen.

Unieke stro-groepsaccommodatie in Groningen

Met de hele groep comfortabel slapen in stro. Hier kan geen hotel of standaard groepsaccommodatie tegen op!

Je logeert met je groep of gezin op de hooizolder, direct onder het imposante dak, tussen de grote gebinten en balken. Je proeft nog de authentieke sfeer van de oude boerderij en ruikt het verse stro. De inrichting is landelijk, stoer en een beetje sprookjesachtig.

De zolder telt drie tweepersoons strobedden en acht unieke bedsteden. Maximaal 16 personen kunnen op een strobed slapen. Is de groep groter, of is er behoefte aan meer privacy dan kan ook gebruik gemaakt worden van het nabijgelegen strokasteel en / of van de stro-iglo’s.

Wil je meer informatie over ons stro-hotel en de mogelijkheden voor overnachten met een groep?Kom in contact

Reserveer nu

De bijzondere sfeer van het Stro-hotel beleven? Reserveer dan voor een stro-iglo, of voor het strokasteel, of voor de hooizolder.

Reserveer nuReserveren

Beleving gasten

Gerda en Arie

Even de ervaring. Echt heel leuk. Geen idee wat ons te wachten stond. Hierheen gereden met grote nieuwsgierigheid van wat er boven het hoofd zou hangen. Bij het binnekomen van het strokasteel was duidelijk dat we dit niet voor konden stellen. Heel apart met weinig middelen zo sfeervol. Is de ervaring zeker waard. Groeten van ons en wie weet.. Gerda en Arie.

Lees meerLees verder

Cadeaubon

Trakteer op heerlijk genieten in Groningen, bijzonder slapen, bijzonder wakker worden, spelen, kletsen, mijmeren, …. genieten. En dat allemaal tussen de stro. Geef het aan iemand door middel van onze cadeaubon!