• nl
  • en
  • de
  • fr
Menu

Outdoor Cooking

Kookworkshop Outdoor Cooking

Met deze bijzondere workshop “Outdoor Cooking” beleef je met je team een bijzondere teamervaring. Met heerlijke biologische producten, met ingrediënten uit de natuur en met kampvuren  maak je samen met je team een heerlijke maaltijd klaar. Zonder de gebruikelijke hulpmiddelen uit de keuken, maar met veel inspiratie, onderlinge samenwerking, en genietend van het buiten koken, zal je verrast zijn over de heerlijke gerechten die je samen met je team kunt maken.

workshop outdoor cooking

Outdoor Cooking  is Slow Cooking

Tijdens de workshop staat het vuur als basis centraal. Er is geen fornuis of elektrische oven. Er wordt  gebruik gemaakt van een grote vuurplaats en diverse vuurschalen waarin vuren gemaakt worden, en kooltjes gaan gloeien. Het bereiden van de gerechten doen we in de een authentieke Dutch Oven.  Het gevoel en de smaak en geuren van het buiten koken in een grote gietijzeren pot, boven gloeiend vuur en kooltjes is moeilijk te evenaren. Alle zintuigen worden geprikkeld.
mooie stoofpot
workshop outdoor cooking

Koken met wat de natuur ons biedt

De workshop biedt de unieke ervaring om een maaltijd te bereiden met louter lokale en regionale producten die puur en biologisch zijn; vlees, vis, groenten, kruiden, kaas, kruiden, fruit enz. Voor mensen die thuis minder gericht zijn op koken met natuurlijke producten kan dit een sensationele ervaring zijn. Genieten van puur en gezond én vooral heerlijk eten.  De kok geeft uitleg en toelichting over de verschillende mogelijkheden van de ingrediënten en producten. Naast een bijzondere teambeleving is dit een uniek leereffect voor mensen om later thuis ook meer bezig te gaan met koken met natuurlijke en gezonde producten.

Workshop Outdoor Cooking als teambuildingsactiviteit

De workshop wordt begeleidt door ons team, kok Harrie en een trainer. Tijdens deze workshop is het niet Harrie die alles voorbereidt en kookt, dat doe je samen met het team.  Harrie is vooral vraagbaak en behoedt het team voor eventuele misstappen.
Samenwerking, rol- en taalverdeling zijn belangrijk om tot een goed resultaat te komen, nl. een heerlijke maaltijd voor het hele team.  Tijdens het gehele proces van vuren aansteken, wassen van de groenten, marineren van het vlees/vis, roeren in de potten enz. t/m het dekken en inrichten van de tafels is er de nodige ruimte voor de onderlinge relaties binnen het team
De inhoud (doelstellingen en evt. opdrachten) van de workshop wordt vooraf in onderling overleg samengesteld.  Elementen als leiderschap, communicatie, samenwerking kunnen hierin een plek krijgen.

vrouwen bereiden voorgerecht

groep Laning bij het vuur
De workshop is geschikt voor een groep vanaf 8 – 25 personen. De activiteit, incl. het eten, duurt ca. drie uur.
Prijs op aanvraag.

Outdoor Cooking in de regen

Deze vraag krijgen we vaak gesteld: “kan Outdoor Cooking ook als het regent, of in de winter?”
“Ja zeker!”  De workshop wordt dan nog iets spannender en uitdagender. Want hoe maak je vuur wanneer het buiten nat is, hoe houdt je het vuur brandend? Is het echt te nat dan wordt er gewerkt onder enkele vuurvaste shelters.
In de winter buiten koken is juist een heel bijzondere ervaring. Met een groep rondom de vuren, elkaar opwarmend en ondertussen ontstaat er rust en welhaast vanzelf meer diepgang in de onderlinge gesprekken.

De workshop Outdoor Cooking verzorgen we in samenwerking met Harrie de Vries van Hoogeland Catering.

Wil je meer informatie over deze bijzondere activiteit voor een groepsuitje of voor een teambuilding?Kom in contact

Reserveren

Maak een reservering voor deze bijzondere activiteit

Kom in contact Reserveren
Reserveer nu!Reserveren

Beleving gasten

Silvia en Kristian

2 augustus 2013, Dat is bijzonder wakker worden in deze stro iglo! Zelfs met 30 graden is het goed toeven hier. Aan alles wordt gedacht, beestjes, ontbijtje, ventilatie, mooie sterrenhemel. Een ultieme plek voor de start van onze huwelijksreis! Silvia & Kristian

Lees meerLees verder

Cadeaubon

Trakteer op heerlijk genieten in Groningen, bijzonder slapen, bijzonder wakker worden, spelen, kletsen, mijmeren, …. genieten. En dat allemaal tussen de stro. Geef het aan iemand door middel van onze cadeaubon!