• nl
  • en
  • de
  • fr
Menu

Schapen Drijven

Schapen Drijven: schaapjes tellen maar dan anders

Groepsactiviteit én zeer effectief voor teambuilding

Heerlijk buiten en ver weg van de dagelijkse routine wordt de groep uitgenodigd voor de workshop Schapen Drijven. Gegarandeerd een succes-activiteit voor een groepsuitje, personeelsfeest, bedrijfsuitje. Een unieke en effectieve teambuildingsactiviteit waar op zeer verhelderende en vrolijke wijze geleerd wordt hoe je als team nog beter zou kunnen functioneren.

Schapen Drijven

Schapen Drijven voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven en organisaties hebben we een bijzonder programma ontwikkeld dat vooral gericht is op versterking van het functioneren van een team of afdeling.  Voorafgaand aan de workshop  vindt afstemming plaats over de inhoud, doelstellingen en aanpak tijdens de workshop.  De workshop leent zich uitstekend voor het werken aan bepaalde doelstellingen, bijvoorbeeld  een leiderschapsvraagstuk,  losmaken van vastgeroeste patronen in samenwerking, communicatie-doelstellingen, versterken  zelfvertrouwen van teammedewerkers, of biedt ondersteuning en input bij het toepassen van bijv. competentiemanagement, of verandermanagement.
Zodra je met je team de schapenwei in gaat begint de activiteit; de schapen houden je direct een spiegel voor, maar wanhoop niet als de schapen jullie in het ootje nemen.
Met de trainers gaan jullie samen een enerverende twee uur meemaken.

Schapen drijven

Inhoud van de workshop Schapen Drijven

De opdracht is simpel: begeleidt een koppel schapen over het weiland, passeer diverse hindernissen  en breng ze weer terug in de pen.

De workshop bestaat uit drie onderdelen en zal ca. 2 uur in beslag nemen:
Demonstratie:
De herder en zijn hond laten zien hoe belangrijk samenwerking, communicatie én vertrouwen zijn om tot een goed resultaat te komen. Er wordt uitleg gegeven over de commando’s aan de hond en hoe de schapen hierop reageren.

Werken met schapen;
Na de demonstratie gaan de deelnemers in kleine groepjes aan het werk met de schapen. Alleen door op de juiste wijze met elkaar te communiceren en vertrouwen te geven en te vragen, lukt het  de schapen de gewenste richting uit kunnen drijven.
De beste stuurlui staan aan wal? Deze stuurlui hebben echter wel de opdracht goed te observeren wat er gebeurt om vervolgens dat wat ze gezien hebben ook toe te passen als ze zelf aan de beurt zijn.  De trainers zullen tussentijds begeleiding en feedback geven.  Afhankelijk van de doelstellingen kunnen er nog extra opdrachten worden meegegeven.

Werken met de hond:
Een vast onderdeel van de workshop is het individueel werken met de hond en de schapen. Nu vorm je samen met de hond het team. Zodra er sprake is van echt contact tussen jou en de hond, kan de hond een perfecte spiegel zijn voor je gemoedstoestand en voor de manier waarop je met de situatie omgaat.
Na afloop is er gelegenheid voor een serieuze evaluatie en feedback.

schapen drijven

Schapen Drijven vraag het beste van een team

Centrale vragen tijdens de workshop zijn:
– Hoe is de communicatie en hoe verloopt de samenwerking tussen de teamleden?
– Hoe zijn de teamrollen verdeeld?
– Hoe handelt men in stress-situaties?
– Is er sprake van leiding geven en leiding ontvangen?
– Zijn de strategieën die worden toegepast om de eigenwijze schaapjes te laten doen wat de groep voor ogen heeft ook de juiste, of hoe zou het beter kunnen?

Om de dynamiek wat te verhogen is er een spelelement toegevoegd aan de workshop. Er kunnen punten worden behaald bijvoorbeeld op basis van snelste tijd, meeste hindernissen. Het team dat het beste heeft gepresteerd gaat met een prijs naar huis.
En de schapen? Die denken er na afloop het hunne van en gaan weer genieten van het verse gras.

Tarief en overige praktische informatie

  • De workshop Schapen Drijven vindt plaats op het terrein van Hayema Heerd
  • Duur van de workshop:  ca. 2 uur, afhankelijk van groepsgrootte.
  • Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 20.
  • Beschikbaar vanaf medio april – medio november
  • Stevig schoeisel dat nat en vies mag worden is verplicht.
  • Is de groep > 20 personen dan kan in overleg een parallelle activiteit worden afgesproken.

Tarief:
Voor groepen tot 12 personen  € 450,00 per workshop.
Vanaf 12 deelnemers meerprijs € 30,00 p.p
Tarieven voor workshops met een specifiek trainingsdoel is op aanvraag

De workshop Schapen Drijven verzorgen we samen met Bauke de Vries van Bolsemaheerd

Wil je meer informatie over deze bijzondere activiteit voor een groepsuitje of voor een teambuilding?Kom in contact

Reserveren

Maak een reservering voor deze bijzondere activiteit

Kom in contact Reserveren
Reserveer nu!Reserveren

Beleving gasten

Ad

Erg leuke workshop schapen drijven gehad, ontspannen en actief tegelijk. Aansluitend een hele goede en gevarieerde maaltijd van de barbecue, geen vette hap maar lekker vlees, vis en prima salades. Ook de vegetarisch etende medemens werd in de watten gelegd met verrassende gerechten. Een aanrader.

Lees meerLees verder

Cadeaubon

Trakteer op heerlijk genieten in Groningen, bijzonder slapen, bijzonder wakker worden, spelen, kletsen, mijmeren, …. genieten. En dat allemaal tussen de stro. Geef het aan iemand door middel van onze cadeaubon!