• nl
  • en
  • de
  • fr
Menu

Vaarsafari Lauwersmeer

Vaarsafari Lauwersmeer en slapen in stro; een uniek arrangement!

Een arrangement bij uitstek voor natuurliefhebbers en vogelaars!  Deze vaarsafari Lauwersmeer is een uitgelezen kans voor een bijzondere natuurervaring.
Eerst genieten van een overnachting in het stro, daarna rijd je ’s middags naar Lauwersoog en stap daar op de boot: de Vlinderbalg.  Hier start de ontdekkingsreis van een uniek gebied. Deze reis – rondvaart – duurt ca. drie uur.

Brandganzen lauwersmeer

 

Op vaarsafari in Nederland, hét vogelparadijs op vroegere zeebodem

Lauwerszee: vroeger had deze zeearm vrij spel en was er een open verbinding met de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen werd in 1969 een dam gebouwd. Wat voorheen een zeearm was van de Waddenzee, is nu een natuurgebied met een ongekende vogelrijkdom. De natuur in het Lauwersmeergebied is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Park.

Het Nationaal Park Lauwersmeer is zo’n 6.000 ha groot en ligt op de grens van de provincies Groningen en Friesland. Het gebied grenst in het noorden aan het Werelderfgoed De Waddenzee. Het (half)open, landschap kenmerkt zich door de voor Nederland ongekende rust,  ruimte en prachtige weidse vergezichten. Naast grote oppervlakten open water en grazige vlakten, bepalen uitgestrekte rietvelden  en (deels aangeplante) bossen het beeld. In het gebied lopen grote kuddes konikpaarden en Schotse Hooglanders. Ook vind je er een weelde aan o.a. orchideën en (moeras)planten

Het Lauwersmeer is één van de belangrijkste vogelgebieden in West-Europa. Er broeden circa 100 soorten vogels in het gebied, waaronder Rode lijst soorten als roerdomp, baardman en bruine kiekendief. Heel bijzonder is de zeearend, die sinds 2010 in het gebied broedt! Vooral in voorjaar en herfst benutten tienduizenden trekvogels het gebied als tankstation op hun lange reizen tussen broed- en overwinteringgebieden. In de winter is het gebied erg in trek bij tienduizenden ganzen die hier overwinteren. Kortom, een waar vogelparadijs!

vaarsafari Lauwersmeer

Bij dit Lauwersmeer-arrangement vol natuur is inbegrepen:

  • overnachting in het stro; strokasteel of in de stro-iglo; voor groepen hooizolder
  • gebruik minibar
  • uitgebreid ontbijt
  • rondvaart van ca. drie uur over het Lauwersmeer
  • Kan geboekt worden vanaf minimaal twee personen
  • Boottocht beschikbaar vanaf april – november
  • Prijs: vanaf € 70,00 p.p. (kinderen vanaf € 35,00 per kind).
Wil je meer informatie over dit arrangement, of direct reserveren?Kom in contact

Reserveren

Maak een reservering voor deze bijzondere activiteit

Kom in contact Reserveren
Reserveer nu!Reserveren

Beleving gasten

Gitte (uit Antwerpen)

Uit Antwerpen vertrokken met de blinddoek, niet wetende waar ik uit zou komen. Na een uur rijden mocht ik deze eindelijk verwijderen. Ik kwam terecht in Nederland dat ik nu op een heel andere manier bekijk. Toen we aangekomen waren op onze bestemming werd ik door mijn prins begeleid naar het strokasteel. Mijn sprookje ging verder en zal verder blijven gaan dankzij mijn prins en natuurlijk Wil en Hans. Groetjes Gitte.

Lees meerLees verder

Cadeaubon

Trakteer op heerlijk genieten in Groningen, bijzonder slapen, bijzonder wakker worden, spelen, kletsen, mijmeren, …. genieten. En dat allemaal tussen de stro. Geef het aan iemand door middel van onze cadeaubon!