Bijzonder overnachten in een huifkar

  • nl
Menu

Bijzonder overnachten in een huifkar

Glamping like a cowboy or cowgirl

Vergeet je ervaringen met kamperen in een caravan, camper of tent met alle moderne toeters en bellen, en geef je over aan het echte avontuur; ga bijzonder overnachten in een huifkar, zoals vroeger in het Wilde Westen, maar nu op het magische Groningse land.
Er is een huifkar voor twee personen, eentje waar je met z’n tweeën of met z’n drieën in kunt slapen en een huifkar voor twee tot vier personen.
Bijzonder overnachten in een huifkarQua model zijn de huifkarren geïnspireerd op de fraaie huifkarren van vroeger in het wilde westen van Amerika.

Hier in Groningen hebben we voor het onderstel gebruik gemaakt van de oude boeren stro-kar. Het interieur is gebouwd van hergebruikt hout, de huif met bogen is geconstrueerd van stevig bamboe en het doek is van dik waterdicht katoenen tentdoek.
Onder de kar hangt een grote kist, geschikt voor bagage én voor pannetjes, authentiek western serviesgoed, waterjerrycan, houtstoofje, hout, kacheltje, gereedschap enz. Iedere huifkar heeft een accu voor verlichting en telefoon opladen (12 volt).  Staat de huifkar bij ons op het terrein dan kan gebruik gemaakt worden van de aparte blokhut voor spoelen en bij slecht weer ook voor bijv. een potje koken.

Het is heerlijk slapen in deze huifkarren. Ze zijn voorzien van  lekkere matrassen, goede dekbedden, bedlinnen én mooie dekens met fraaie western-prints.
De huifkarren worden geplaatst op een mooie plek op ons terrein, afhankelijk van hoe de wind staat. We zoeken de beste plek – beschut én met fraai uitzicht.

Laat je verrassen: met de huifkar op expeditie!

De huifkarren kunnen we plaatsen op iedere mooie plek, dus óók buiten ons terrein. Ben jij een echte avonturier, maak je dan op voor iets bijzonders! We hebben enkele zeer mooie en unieke plekjes gevonden waar je met de huifkar één of twee nachten kunt staan. Plekjes waar je anders nooit komt. Authentieker als dit vind je haast niet, het landschap is oogstrelend mooi, de beleving is fenomenaal.  Met tractor of  paard brengen we je met huifkar naar jouw unieke plek. Je krijgt een houtstoofje mee, met hout, water, koffie, thee en alle spullen die nodig zijn om je één of twee dagen te kunnen redden. Laat los alle verplichtingen, de online-afhankelijkheid, en voel je groots onder die immens mooie Groningse sterrenhemel.

Bijzonder overnachten in een huifkar

 

Bijzonder overnachten in een huifkar, weekendje weg in een huifkar

Slapen in een huifkar is geschikt voor iedereen die houdt van iets anders, van avontuur, het gemakstoerisme links laat liggen. Met z’n tweetjes er romantisch op uit, of een geweldig uitje voor het gezin. Het is ook mogelijk meerdere huifkarren tegelijk te boeken, als je met een groep wilt komen.
Ben je nieuwsgierig naar het Stro-hotel, maar heb je last van een serieuze allergie voor stro (niét te verwarren met hooikoorts), dan is de huifkar een uitkomst.
Ook is het mogelijk voor een groter gezelschap bijv. de hooizolder in combinatie met enkele huifkarren te boeken.
Er zijn tal van mogelijkheden.
Bij Tarieven vind je de prijzen voor het individueel huren van een huifkar. Voor groepstarieven geldt prijs op aanvraag.

Wil je meer informatie over een unieke overnachting in een huifkar?Kom in contact
*
Op alle producten en diensten zijn onze algemene voorwaarden en huishoudelijk reglement van toepassing.

Reserveren

Maak een reservering voor deze bijzondere activiteit

Kom in contact Reserveren

Beleving gasten

Paul en Nikki Dorst (Breda)

We hebben deze overnachting cadeau gekregen en het was zeker de moeite waard. Ondanks dat het weer vrij koud was, hebben we het niet koud gehad. We hebben heerlijk onder de straalkachels gezeten en goed geslapen. De omgeving is ook erg mooi. Nadat we waren opgestaan werden we verwend met een heerlijk ontbijt! en lieve kat Hansel. Vandaag gaan we nog lekker naar de Zeehondenopvang bij Pieterburen en dan zit onze trip er weer op. Het concept van het strokasteel is echt enorm goed uitgedacht. Los van de inrichting waren zelfs de spelletjes gebonden aan de kasteeltijd en het wc-papier van stro gemaakt, geweldig. Groetje Paul en Nikki Dorst (Breda)

Lees meerLees verder

Cadeaubon

Trakteer op heerlijk genieten in Groningen, bijzonder slapen, bijzonder wakker worden, spelen, kletsen, mijmeren, …. genieten. En dat allemaal tussen de stro. Geef het aan iemand door middel van onze cadeaubon!