• nl
  • en
  • de
Menu

Voor de buitenmens

Gezellig een dagje erop uit, sportief of van de natuur genietend. Kijk hieronder voor de mogelijkheden:

t Pronkjewailpad
Bij het ’t Pronkjewailpad ontdekken de wandelaars de pronkjuwelen en de gastvrijheid van Groningen. De G7 van Groningen staan centraal. Het gaat om de borgen, wierden, kerken, de Wadden, Lauwersmeer, Bourtange en de stad Groningen. Daarnaast kom je om de paar kilometer door bijzondere pareltjes. Samen vormen zij de pronkjuwelen. De gastvrijheid treft u bij de instellingen die van donderdag tot en met zondag hun gastvrijheid tonen door de wandelaars te ontvangen in hun boerderij, kaasmakerij, bakkerij, winkel, kanobedrijf, maïsdoolhof, museum, zeehondencentrum, palingrokerij of fruitboomgaard. Voor inschrijving en meer informatie verwijzen wij u graag naar de website www.pronkjewailpad.nl

UNESCO Waddenzee gebied.
Het gebied bestaat uit het grootste deel van het Deense beschermde Waddenzeegebied, het Nederlandse gedeelte dat beschermd is en de Duitse Nationale Waddenzeeparken in Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein. De Waddenzee is een niet erg diep watergebied met een relatief vlakke kust. Er komen een groot aantal planten- en diersoorten voor, waaronder zeezoogdieren zoals de gewone zeehond, de grijze zeehond en de bruinvis. Het is ook de broedplaats en het overwinteringsgebied voor 10 tot 12 miljoen vogels per jaar. www.wadden.nl
Bezoek ook eens de prachtige Waddeneilanden; Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog.
De boot naar Schiermonnikoog & Ameland vertrekt vanuit de haven Lauwersoog en ligt op ca. 30 minuten rijden van de Hayema Heerd.
Klik hier voor meer informatie over de dienstregeling.

Nationaal Park Lauwersmeer
In Nationaal Park Lauwersmeer kun je volop van de schitterende natuur genieten. Maak eens een stevige wandeling, spring op de fiets of ga het water op. Start je bezoek bij het activiteitencentrum. Het vriendelijke en gastvrije personeel helpt je graag op weg. Jaarlijks worden er vele leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud georganiseerd. In de activiteitenkalender vind je het aanbod.
www.np-lauwersmeer.nl

Reserveren

Maak een reservering voor deze bijzondere activiteit

Kom in contact Reserveren
Reserveer nu!Reserveren

Beleving gasten

Marco en Marlies

Bedankt voor de mooie, gezellige, knusse en romantische ervaring die wij mochten meemaken in jullie strokasteel. Het ontbijt was erg lekker. Het was voor ons een bijzondere ervaring om in het stro te slapen, weer eens iets anders dan een hotel. Bedankt voor de gastvrijheid, groetjes Marco en Marlies.

Lees meerLees verder

Cadeaubon

Trakteer op heerlijk genieten in Groningen, bijzonder slapen, bijzonder wakker worden, spelen, kletsen, mijmeren, …. genieten. En dat allemaal tussen de stro. Geef het aan iemand door middel van onze cadeaubon!