Stro-hotel

 • nl
 • en
 • de
 • fr
Menu

Slapen in stro in het stro-hotel Groningen

Stro-Hotel

“Slapen-in-stro, dat is toch iets van vroeger?”

Ja dat klopt! En wij (en inmiddels vele gasten) hebben ook ontdekt hoe heerlijk en comfortabel een bed van stro kan zijn. Slapen in stro in ons Stro-Hotel is nostalgisch, comfortabel en bijzonder! Het bed veert en deint een beetje, vormt zich naar je lichaam, geeft warmte in de winter en bij hoge zomerse temperaturen juist een beetje verkoeling.

Het stro-hotel is zeer geschikt als een romantisch verblijf met z’n tweeën, maar leent zich ook uitstekend als groepsaccommodatie voor het hele gezin, vriendengroepen en een groep collega’s.

Slapen in een stro-iglo met uitzicht op de sterren!

Voel je een met de natuur in deze unieke en uiterst gezellige iglo’s gebouwd met stro. Waar de Inuit eerder hun speciale architectuur met blokken ijs hebben getoond, hebben we het bestudeerd en gekopieerd en we bouwen met strobalen. Het ronde ontwerp is uniek in zijn eenvoud, maar zeer sterk en effectief. De cirkelvormige ruimte biedt een gevoel van intimiteit en gastvrijheid. Wind en weer worden buiten gehouden. Binnen is het warm en gezellig met een kleine kachel. In de top van de iglo bevindt zich een grote glazen koepel waardoor je de sterren kunt bewonderen. Op een heldere dag en in de lente zie je vliegen over de eerste vogels. Elke stro-iglo is volledig ingericht met strobedden, een eethoek, elektriciteit, verwarming en een kleine koelkast. Er zijn twee iglo’s voor twee tot vier personen en een iglo voor twee personen.

Bij goed weer kunt u buiten op uw eigen picknicktafel genieten van het ontbijt. Met het prachtige uitzicht over de uitgestrekte gronden van Groningen is het magisch alsof de wereld aan je voeten ligt.
Op korte afstand is de badkamer met douches en toiletten (in de winter verwarmd) en een aparte houten hut waar u koffie / thee kunt zetten en kunt koken. Alle faciliteiten zijn beschikbaar.

Kinderen zijn ook dol op de stro iglo’s, vooral omdat de trampoline en de speeltuin met schommel vlakbij de iglo’s liggen.

Wat kost overnachten in het stro-hotel?Bekijk tarieven

Slapen in een ingerichte stro-iglo

Waar de Inuit vroeger hun bijzondere bouwkunst toonden met blokken ijs, doen wij dat met stro pakken. De ronde bouwvorm is uniek en erg sterk! In de nok van de iglo zit een grote glazen koepel waardoor je ’s nachts bij helder weer de sterren kunt bewonderen.

De ronde ruimte biedt een gevoel van intimiteit en gastvrijheid. Weer en wind worden buiten gehouden terwijl er binnen lekker warm en knus bij een klein kacheltje gezeten kan worden. Op kleine afstand is het sanitair (’s winters verwarmd) en een aparte blokhut waar je kunt koken.

Ontbijten doe je buiten, aan je eigen picknicktafel. Terwijl je geniet van het fraaie uitzicht over de weidse Groningse landerijen ligt de wereld voor even geheel aan je voeten.

Er zijn twee iglo’s geschikt voor twee tot vier personen en één iglo voor twee personen. Iedere stro-iglo is volledig ingericht met opgemaakte strobedden, een eethoek, elektra, verwarming en een klein koelkastje.

Wat kost overnachten in het stro-hotel?Bekijk tarieven

Unieke stro-groepsaccommodatie in Groningen

Met de hele groep comfortabel slapen in stro. Hier kan geen hotel of standaard groepsaccommodatie tegen op!

Je logeert met je groep of gezin op de hooizolder, direct onder het imposante dak, tussen de grote gebinten en balken. Je proeft nog de authentieke sfeer van de oude boerderij en ruikt het verse stro. De inrichting is landelijk, stoer en een beetje sprookjesachtig.

De zolder telt drie tweepersoons strobedden en acht unieke bedsteden. Maximaal 16 personen kunnen op een strobed slapen. Is de groep groter, of is er behoefte aan meer privacy dan kan ook gebruik gemaakt worden van het nabijgelegen strokasteel en / of van de stro-iglo’s.

Faciliteiten

 • Ontbijt (mag je ook zelf regelen)
 • Aparte blokhut met keukenfaciliteiten, w.o. koken
 • Gebruik koelkastjes, magnetron, servies, glaswerk, bestek enz.
 • Een voor iedereen toegankelijke gemeenschappelijk ruimte met diverse spelletjes, airhockey, tafeltennis, drummen, schommel
 • Muziekinstallatie, WiFi, beamer en scherm
 • Luxe sanitair
 • Beschut terras en diverse buiten speelattributen
 • Informatie over diverse uitstapjes, zie ook omgeving
 • Aanbod van bijzondere groepsactiviteiten
 • Maaltijden
Wil je meer informatie over ons stro-hotel en de mogelijkheden voor overnachten met een groep?Kom in contact

Slapen in stro in de winter: soms een ijzig en toch heel gezellig avontuur!

Durf je de kou te trotseren als het koud is en guur weer buiten?
Eén ding is zeker: degenen die niet worden afgeschrikt door een beetje kou ervaren een speciaal winteravontuur.
In het Straw Castle wordt het gebied rond de eettafel verwarmd met warmtestralers en meestal comfortabel warm. De rest van het kasteel is mooi en fris. Met fleece dekens, warme knuffels in bed, wollen slaapmutsen is het comfortabel warm. Meer informatie over slapen in stro in de winter is hier te vinden.

De iglo stro heeft een kleine kachel. De dikke strooien muren zorgen ervoor dat kou en wind buiten blijven.
Slapen in een bed van stro is altijd warm, zelfs in winters met temperaturen ver onder nul graden.

Reserveer nu

De bijzondere sfeer van het Stro-hotel beleven? Reserveer dan voor een stro-iglo, of voor het strokasteel, of voor de hooizolder.

Reserveer nuReserveren
Reserveer nuReserveren

Beleving gasten

Paul en Nikki Dorst (Breda)

We hebben deze overnachting cadeau gekregen en het was zeker de moeite waard. Ondanks dat het weer vrij koud was, hebben we het niet koud gehad. We hebben heerlijk onder de straalkachels gezeten en goed geslapen. De omgeving is ook erg mooi. Nadat we waren opgestaan werden we verwend met een heerlijk ontbijt! en lieve kat Hansel. Vandaag gaan we nog lekker naar de Zeehondenopvang bij Pieterburen en dan zit onze trip er weer op. Het concept van het strokasteel is echt enorm goed uitgedacht. Los van de inrichting waren zelfs de spelletjes gebonden aan de kasteeltijd en het wc-papier van stro gemaakt, geweldig. Groetje Paul en Nikki Dorst (Breda)

Lees meerLees verder

Cadeaubon

Trakteer op heerlijk genieten in Groningen, bijzonder slapen, bijzonder wakker worden, spelen, kletsen, mijmeren, …. genieten. En dat allemaal tussen de stro. Geef het aan iemand door middel van onze cadeaubon!